lördag 8 oktober 2011

Läkande siffror?

Läkande siffror?
Sedan jag börjat sätta mig in i och praktisera koncentrationsövningar med siffror på geometriska grundformer mest kuber och sfärer enligt det ryska konceptet utvecklat av Grigori Grabovoi  m.fl. Har jag upplevt påtagliga effekter i tillräcklig grad för att vara mycket motiverad att fortsätta. Beställde ännu en bok med titeln ”Restoration of the human organism through concentration on numbers”. I boken som är en diger förteckning av diagnoser och sjukdomar, det mesta som människor kan tänkas drabbade av ledsagas av sifferkombinationer definierade för varje slag av lidande. Grabovoi avsäger sig tydligt alla anspråk på att siffrorna faktiskt botar sjukdomar men att de har en påtaglig profylaktisk och allmänt lindrande verkan och därmed en hjälp i erövringen av bättre hälsa och livskvalitet. Han hänför till att den andliga kontexten är avgörande för behållningen av övningarna.
Hur effekterna utvecklas beror på vår förmåga att omsätta konceptet i praktiken. Här har vi skiftande förutsättningar inte minst vad gäller förmågan att fokusera mer eller mindre kraftfullt och att definiera syften med exakthet och energi. Det vi förmår lägga in i övningarna avgör självklart utfallet. Enligt vad jag har förstått är det brukligt att arbeta i en grupp för att åstadkomma mera kraftfulla effekter.
Hur kan det vara meningsfullt att fokusera på siffror för att åstadkomma positiva förändringar eller tillväxt av medvetande och livskvalitet?
Tal och talserier är i sig själva helt neutrala. De utgör universella värden som står för sig själva. De utgör sina egna bestämmelser och strukturer som kommer till uttryck för former och frekvenser. Siffrorna står för en potential som är strukturell, energi och formrelaterad.
De är känslomässigt värdeneutrala men samtidigt väldigt precisa. Det innebär att meditationen som inleds med fokus på en talserie snabbt leder till ett inre tillstånd av neutralitet, en basal inre frid om man så vill. Man kan koppla av samtidigt som medvetandet sysslar med uppgiften att hålla siffror på kuber eller i sfärer etc. Här läggs redan en grund, skapas ett nytt utrymme i medvetandet för olika kreativa processer med olika syften som är meningsfulla för den praktiserande människan.
Talserierna kommer mig personligen att direkt associera till Phi. Som vi kanske minns får vi Phi genom att dividera sfärens(cirkelns) omkrets med diametern. Oavsett hur stor eller liten cirkeln är får man talet Phi. Phi är en formel med den magin att den alstrar en oändligt differentierad talserie in i evigheten, 3, oändliga variationer på 1-9. Här av följer att man kan finna talserier som motsvarar varje definierad aspekt eller form av verkligheten inklusive biologiska och mänskliga organ. Oavsett vad vi tror så finns matematiken inneboende i vår verklighet och blir allt tydligare ju djupare in i naturen vi förmår se.
Ett annat sätt att se det är, att siffrorna fungerar som verklighetens esperanto, universalspråket som gör fraktalerna kompatibla med varandra och helheten, det universella gränssnittet som gör att allting kommunicerar med allting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar