tisdag 11 oktober 2011

Verkligheten

Protestens Harmoni
Det finns bara en verklighet men många perspektiv och dimensioner, ett ljus men många färger.
Allting är förbundet vid den gemensamma helheten. Vår verklighet är också denna värld som vi deltar i och har ärvt att ta hand om. Även när vi i avskildhet och privat brottas med våra inre höga och låga drivkrafter och försöker ge plats för våra själar att få komma till uttryck i våra liv, är vi en del av världen och deltar i utvecklingen av den.  Världen är en viktig angelägenhet och vi skapar den efter vår avbild och våra behov.
Just nu pågår något väldigt stort i vår värld och det kan uppfattas som kanske mindre harmoniskt än vi skulle vilja att det vore. I många arabstater har befolkningarna fått nog av förtryck och myndighetsöversitteri och börjat protestera i sådan omfattning att makthavarna måste anpassa sig efter befolkningen i stället för det omvända. Nu har den arabiska våren och sommaren börjat etablera sig i USA där folk på allvar tröttnat på att vara offer för penning eliten och dennas fullständigt skrupelfria form av kapitalism. Tusentals människor har flyttat in på gatorna runt Wall Street och demonstrationer uppstår spontant i många storstäder.
Ibland är det mera harmoniskt att ta strid än att underkasta sig, i synnerhet när det kan göras utan fysiska kränkningar och övervåld. Det kan t.o.m. vara en aspekt av andligt förverkligande att vi utvecklar mod och tillit i tillräcklig grad för stå upp mot och förhindra kränkande maktmissbruk av enskilda personer eller bolag eller regeringar. Människorna i USA som nu demonstrerar och de är av alla de slag och åldrar, befinner sig i ett större andligt förverkligande och i ett genombrott för förnyelse.
Jag påstår detta därför att så mycket glädje och frihet och skapande fortlöpande sker i en fantastisk spontan sammanhållning och gemenskap. Väldigt många är genuint lyckliga för första gången på länge och känner att det finns hopp om en bättre värld.
Den levande anden låter sig aldrig besegras eller tvingas till underkastelse under någon längre tid. Den stora verkligheten tillåter det inte eftersom det inte harmonierar. Harmonierar gör framför allt det som skapas från hjärtat både när vi demonstrerar och bråkar och när vi mediterar och praktiserar våra former av andlighet.
Må välsignelserna hopa sig över alla dem som vill göra världen bättre
Se förändringarna som gör sig verkliga med tillåtande kärlek på följande länk:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar